Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

SOS Halkidiki ! Η πορεία της Θεσσαλονίκης, 09-11-2013

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Εκτεταμένα αποσπάσματα από την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 09-11-2013 στην Θεσσαλονίκη.
Είναι πλέον κοινός τόπος σε κάθε νοήμονα πολίτη που δεν έχει ΄΄οικειοθελώς΄΄ εγκαταλείψει για ΄΄χάρη΄΄ κάποιων ευρώ την κριτική του  σκέψη πως:

1. Η συντριπτική πλειοψηφία της Χαλκιδικής και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας είναι κατά των μεταλλείων.

2. Η εταιρεία ελέγχεται για την νομιμότητα αρκετών από τις ενέργειές της (ρέμα Καρατζά, δασικοί δρόμοι, ΄΄ατύχημα΄΄ με φορτηγό στην Ρεντίνα, υπόθεση Σίνδου, υπόθεση ιζηματογενούς μόλυνσης στο Στρατώνι με βαρέα μέταλλα - μη τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης, αρσενικό στο νερό, υπόθεση ρέματος Ολυμπιάδας κτλ). 

3.Η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές είτε δεν κινούνται καθόλου (στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους) στο να ελέγχουν τις ενέργειες της Ελληνικός Χρυσός είτε -όταν το κάνουν- αυτό γίνεται κατόπιν εντόνων οχλήσεων-πρωτοβουλιών των κατοίκων.

4. Αντί να καμφθούν οι δίκαιες αντιδράσεις μετά από το πογκρόμ δικαστικών διώξεων και ακραίας καταστολής ενός ειρηνικού στην συντριπτική πλειοψηφία του κινήματος  , αυτές αντιθέτως  ενισχύονται και επεκτείνονται προκαλώντας την συμπαράσταση χιλιάδων πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

5. Ο ειρηνικός αγώνας των κατοίκων κατά των καταστροφικών μεταλλείων φάνηκε πλέον ξεκάθαρα και στον πιο δύσπιστο πως έχει ενώσει ΄΄αριστερούς΄΄ , ΄΄δεξιούς΄΄ και ΄΄ανένταχτους΄΄ , ΄΄πιστούς χριστιανούς΄΄ ,΄΄αγνωστικιστές΄΄  και ΄΄άθεους΄΄ . Είναι ένας αγώνας για την πατρίδα και όχι την παρτίδα.
 Ένας αγώνας που επειδή  ενώνει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες , έχει προκαλέσει και προκαλεί όλους αυτούς τους σκοτεινούς μηχανισμούς που μας έριξαν στο μνημόνιο και μας εξαθλιώνουν διαρκώς μετατρέποντας την πανέμορφη πατρίδα μας σε μπανανία επιχειρώντας το διχασμό μας.
6. Ακολουθεί ένας χάρτης της El Dorado Gold για την Β.Α. Χαλκιδική.
Όταν  κάποιο παπαγαλάκι της εταιρείας  αναφέρει περί ΄΄συνύπαρξης μεταλλείων και λοιπών δραστηριοτήτων΄΄, ΄΄μόνο στις Σκουριές΄΄, ΄΄μικρής κλίμακας εξορύξεις΄΄ και άλλα φαιδρά δείξτε του τον χάρτη...

Σκουριές -
 Μαντέμ λάκκος - 
Μαύρες πέτρες- 
Ολυμπιάδα
αλλά
 ΚΑΙ
ΦΙΣΩΚΑ;
και
ΠΙΑΒΙΤΣΑ;
και
ΤΣΙΚΑΡΑ;
και 
ΣΤΡΕΜΠΕΝΙΚΟΣ;
και
ΒΑΣΔΕΚΗ;
και
ΚΗΠΟΥΡΙΤΣΑ;
και
ΑΡΑ ;
και 
ΚΑΝΡΑΝΤΩΝΑ;
και
ΖΕΠΚΟ;
και
ΒΙΝΑ ;
και
ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ; ...

Δείτε τον χάρτη της El Dorado Gold , οι ίδιοι οι ΄΄επενδυτές΄΄ τα δημοσίευσαν το 2012...
όπως οι ίδιοι γράφουν:
΄΄Aspra Chomata, 
Kanrantona and 
Strempenikos  targets 
returned respectively up to 
4.6, 19.2 and 2.6 g/t Au΄΄
και
΄΄Underground development 
options in Natura 2000 area 
(exploration from OlympiasStratoni decline)΄΄ 





Χωρίς σχόλια...












Δεν υπάρχουν σχόλια: