Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

IerisSOS , η πολιτεία ''τρώει'' τα παιδιά της...

      

        ''Πιστεύω ότι παρά τα τεράστια, υπαρκτά εμπόδια, υψίστης σημασίας υποχρέωση που μας αφορά όλους, εμάς τους πολίτες, είναι να έχουμε ατρόμητη, απαρέγκλιτη, άγρια πνευματική αποφασιστικότητα για να ορίσουμε την πραγματική αλήθεια της ζωής μας και της κοινωνίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη.
Εάν μια τέτοια στάση δεν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας όραμα δεν έχουμε καμία ελπίδα να αποκαταστήσουμε ό,τι σχεδόν έχουμε χάσει: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»
- Χάρολντ Πίντερ

   Το κλίμα τρομοκρατίας που βιώνει η Βορειανατολική Χαλκιδική με επίκεντρο την Ιερισσό είναι  πρωτόγνωρο. Νόμος είναι το δίκιο του εργολάβου και της εταιρείας. Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα της τρόικας και του μνημονίου, τον αιώνα  του εξανδραποδισμού του πολίτη από  την εξουσία των τραπεζιτών και των πολυεθνικών , πολίτες  κρυφτείτε έρχεται η ανάπτυξη τους...

σημ Iosifsk Team: Παρόλο που είχαμε την συγκατάθεση (γονέων  κτλ)  να εμφανίσουμε πρόσωπα, για τον απλούστατο λόγο όπως χαρακτηριστικά  είπανε  μαθητές και ενήλικες: ''δεν κάναμε τίποτα , δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα΄΄ αποφασίστηκε να βάλουμε θόλωμα , διότι το υπουργείο προστασίας του εργολάβου μάλλον έχει άλλη άποψη για το θέμα όπως δείχνει και η μέχρι τώρα πρακτική που ακολουθεί.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου
που εκδόθηκε απο το
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με αφορμή τα σημερινά ''κατορθώματα'' της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των οργάνων της.
 

Ιερισσός 05.03.2013

Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!

Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: