Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στην Β.Α. Χαλκιδική που συνεχίζει να αγωνίζεται...

Παρουσιάζουμε, για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, την εκδήλωση της Κυριακής 22-12-2013 στην Ιερισσό, πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη, όπου ανακοινώθηκαν έξι  υποψηφιότητες  από συμπατριώτες μας ,για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 .
Η διαδικασία της μικρής –πρώτης- παρουσίασης των υποψηφίων έγινε μέσα στα γενικότερα πλαίσια της  αμεσοδημοκρατικής (με διενέργεια αρκετών λαϊκών συνελεύσεων)  πρωτοβουλίας διακήρυξης αρχών και στόχων και της συλλογής υπογραφών που ακολούθησε  στην επικράτεια του Δήμου Αριστοτέλη για την  δημιουργία μιας πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής κίνησης . 
Τα ονόματα των υποψηφίων είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής: Γιαννακουδάκης Ανδρέας, Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, Μίχος Ιωάννης, Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας,Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, Παπαγεωργίου Απόστολος, Πολιτικός Μηχανικός και Πασχαλίδης Γεώργιος, Εκπαιδευτικός.

Η υπερκομματική προοπτική της όλης κίνησης όσο και η ευρύτερη απήχησή της στο Δήμο καθώς και ο πρωτόγνωρος  σε πανελλήνιο επίπεδο δημοκρατικός χαρακτήρας ανάδειξης των υποψηφίων από τη βάση, μάλλον δημιούργησε ανησυχία σε πολλούς ... 
Γιατί πως αλλιώς  να εξηγήσει κανείς την αναγραφή, δημοσίευση και διασπορά τουλάχιστον  ανακριβών πληροφοριών σχετικών με το που πρόκειται να στηθούν και που όχι, κάλπες, για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου.

Η αλήθεια για το που θα στηθούν κάλπες ακούγεται στο 06:36  του βίντεο. 
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ ,εάν απαιτηθούν κάλπες, αυτές θα στηθούν στις 3 πρωτεύουσες των πρώην δήμων Ακάνθου , Παναγίας και Αρναίας καθώς και στα Νέα Ρόδα επειδή το ζήτησαν οι κάτοικοι και τέλος στην Αμμουλιανή λόγω της ιδιαιτερότητας  με τις ελάχιστες θαλάσσιες συγκοινωνίες που έχει το χειμώνα.
 Σε κάθε περίπτωση αναρτήσεις που προσπαθούν να περάσουν ως αδιαμφισβήτητες ειδήσεις, αναπόδεικτα και ανακριβή γεγονότα, όπως το θέμα με τις κάλπες , δεν συμβάλουν καθόλου προς την κατεύθυνση μιας τίμιας αντιπαράθεσης αρχών και θέσεων.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα ψάχνουμε για μια ακόμη φορά, ΄΄ψύλλους΄΄ στα μεταλλευτικά ΄΄άχυρα΄΄...


Συνδέσεις:
1.Στην κάλπη η αναμέτρηση με τα μεταλλεία χρυσού - Enet.gr
2.Την Δημοκρατία και στις δημοτικές εκλογές επιλέγουν οι Γαλάτες - Alterthess.gr 
και τα δύο άρθρα έχουν ρεπορτάζ με αρκετές πληροφορίες.
3. http://politesaristoteli.blogspot.gr/2013/12/blog-post_28.html
Ολόκληρο το άρθρο -΄΄δημοσιογραφική επιτυχία΄΄- των πολιτών Αριστοτέλη που ΄΄ανακάλυψαν΄΄  που πραγματικά θα στηθούν κάλπες...Στιγμιότυπο από την εισαγωγική ομιλία
                                     

Γιαννακουδάκης Ανδρέας 

Λαζαρίδης Χαράλαμπος   

Μίχος Ιωάννης  
                                     

Παναγιωτόπουλος Κυριάκος

Παπαγεωργίου Απόστολος

Πασχαλίδης Γεώργιος

Αναλυτικά οι υποψήφιοι παρουσιάζονται :
Γιαννακουδάκης Ανδρέας                09:57
Λαζαρίδης Χαράλαμπος                 13:24
Μίχος Ιωάννης                                24:41
Παναγιωτόπουλος Κυριάκος          26:33
Παπαγεωργίου Απόστολος             47:21        
Πασχαλίδης Γεώργιος                   1:01:40

Δεν υπάρχουν σχόλια: