Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

΄΄Να σταματήσουν πολιτεία και κυβέρνηση να συμπεριφέρονται σαν όργανα της εταιρείας΄΄ (βίντεο)


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον Σταυρό, την 20-09-2013 ,  με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα, με  φορτηγό της μεταλλευτικής εταιρείας . 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Βόλβης , ΓΑΛΑΜΑΤΗ Δημήτριου.

΄΄Φίλες και φίλοι μπροστά σε όλα αυτά εδώ και καιρό οι τοπικές μας κοινωνίες μπροστά στην απειλή μιας μη αναστρέψιμης καταστροφής, αυτό-οργανώθηκαν  , ενημερώθηκαν από ανεξάρτητα επιστημονικά ιδρύματα και επιστήμονες  και δίνουν και δίνουμε έναν δυναμικό και δίκαιο αγώνα . Έναν αγώνα που αντιμετωπίστηκε δυστυχώς με λυσσαλέα καταστολή και με απίστευτη βία . Τούτες τις ώρες φαντάζουν παντελώς ανήθικες και ανιστόρητες λογικές ίσων αποστάσεων  και κροκοδείλιων δακρύων ορισμένων που επιμένουν να συκοφαντούν έναν τιτάνιο αγώνα χιλιάδων πολιτών για την προστασία της γης που τους γέννησε, πετώντας ουσιαστικά την μπάλα στην κερκίδα  , για το πραγματικό ζήτημα που είναι αυτή καθεαυτή η επένδυση .
Ειδικά για εμάς εδώ στον Στρυμωνικό που βιώσαμε ανάλογες καταστάσεις πριν λίγα χρόνια με την TVX  - αν θυμάμαι καλά μέχρι και κήρυξη στρατιωτικού νόμου – τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχουμε διαλέξει πλευρά.
Δεν είμαστε απλά δίπλα στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας . Είμαστε φίλες και φίλοι εμείς οι ίδιοι, στο δήμο μας αγωνιζόμενοι πολίτες γιατί το θέμα μας αφορά άμεσα και απόδειξη είναι και το τελευταίο συμβάν.
Καλώ φίλες και φίλοι τους συμπολίτες μας, σας καλώ όλους να προφυλαχθούμε, να προφυλαχθούν από όσους έντεχνα θέλουν να τους σύρουν , θέλουν να μας σύρουν σε ανέξοδες συγκρούσεις , ακόμα και σε ακρότητες.
ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
να σταματήσει έστω και τώρα να συμπεριφέρεται σαν όργανο της εταιρείας . Να αποκαταστήσει άμεσα τις διερρηγμένες σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες . Να συναισθανθεί την ευθύνη για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται στα χωριά μας. 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. .........
Και λέμε ότι εμείς – εγώ ως Δήμαρχος-  , το δημοτικό μας συμβούλιο αλλά και όλοι οι κάτοικοί μας , δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να κινδυνεύσει η υγεία των κατοίκων μας, η υγεία των επισκεπτών μας αλλά και το περιβάλλον του Δήμου μας.
Γι αυτό και προχθές σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε- ομόφωνα μεταξύ άλλων- την καταδίκη της ανεύθυνης και γι’αυτό ενδεχομένως επικίνδυνης πρακτικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός , σχετικά με την μεταφορά μέσα από κατοικημένους οικισμούς του Δήμου Βόλβης πιθανών τοξικών υλικών πέρα  και έξω από κάθε αδειοδότηση και δυνατότητα που δίνει η έγκριση των περιβαλλοντολογικών όρων .
Αλλά απαιτήσαμε και απαιτούμε και σήμερα εδώ και θέλω να γραφεί στο ψήφισμα φαντάζομαι  ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ας γίνει αυτό το ατύχημα αφορμή για να κινηθούν.΄΄









Σημ iosifsk team: Η μεταφορά της ομιλίας έγινε εξ ακοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: