Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Χαλκιδική, η σιωπή των αμνών... μέρος 1ο

Ο Πολύγυρος - ο Σταυρός Θεσσαλονίκης - η Ασπροβάλτα οι πόλεις και τα χωριά στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο  που γειτνιάζει με την  μεταλλευτική περιοχή  πιστεύουν πως δεν τους αφορά το θέμα; 
Πόσο μακρυά έφτασαν τα αιωρούμενα σωματίδια  από την πρόσφατη  καταστροφική φωτιά στο Άγιο Όρος ;
Εμπιστεύονται την εταιρία που θα χρησιμοποιούσε ΄΄μετροπόντικα΄΄ κάτω  απο την Στρατoνίκη ;
Εμπιστεύονται αυτούς  που πούλησαν αντι πινακίου φακής την εταιρεία; 
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από κάποιον επίσημο φορέα για τα αποτελέσματα της μελέτης  - ούτε έχει γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό  κάποια άλλη ΝΕΟΤΕΡΗ έρευνα  από ανεξάρτητο φορέα ή ερευνητικό ίδρυμα.
 - ΄΄φυσικά΄΄ δεν έχει γίνει καμία επιδημιολογική έρευνα ,  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των θανάτων από νεοπλασίες στην ευρύτερη περιοχή και  στην  μόλυνση από την μεταλλευτική δραστηριότητα 
- με τους ισχύοντες νόμους παραχώρησης , την έκταση       της μεταλλευτικής  ζώνης και τον ισχύοντα  μεταλλευτικό κώδικα ας εξηγήσει κάποιος ΄΄υπεύθυνος΄΄ στους κατοίκους της Βαρβάρας , Αρναίας  και Μεγάλης Παναγίας τι θα σημάνει  η ΄΄ανεύρεση αξιοποιήσιμων μεταλλευτικών κοιτασμάτων΄΄ πλησίον  ή ακόμα χειρότερα ΄΄κάτω΄΄ από τις περιουσίες τους.
------------------------------------------------------------------------------
Ολόκληρη η αναφερόμενη μελέτη για την μόλυνση υπάρχει στην Αγγλική γλώσσα στο διαδίκτυο. ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε http://library.certh.gr/libfiles/PDF/GEN-PAPYR-4576-SEDIMENT-by-STAMATIS-in-ENV-MON-ASS-V-80-ISS-1-PP-33-49-Y-2002.pdf
------------------------------------------------------------
Σημείωση iosifsk team: Τα παραπάνω κείμενα παρουσιάζονται αυτούσια στο κλιπάκι αλλά λόγω αβλεψίας κατά την επεξεργασία,  ΄΄τρέχουν΄΄ γρήγορα και  δεν είναι εύκολη η παρακολούθησή τους.
 Για το λόγο αυτό τα προσθέσαμε και εδώ.
---------------------------------------------------------------
Αποποίηση ευθύνης       - Disclaimer 
Μη κερδοσκοπικό βίντεο - No profit video
Τυχόν υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες ή/και δημιουργούς και προβάλλεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς/ενημερωτικούς σκοπούς μόνο.
Any copyright material included in this video clip belongs to their  respective owners and  is presented for educational / information purposes ONLY.

Δεν υπάρχουν σχόλια: