Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΒορειοΑνατολική Χαλκιδική...Στην χώρα των ΄΄θαυμάτων΄΄, μέρος 1οΣύμφωνα με το έγγραφο του Λιμεναρχείου Ιερισσού που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω  :

1. Έχει ΄΄βεβαιωθεί παράβαση ... στον Δήμο Αριστοτέλη για μη συμμόρφωση...΄΄ δηλαδή για το ότι δεν είχε τοποθετήσει πινακίδες για ενημέρωση των λουομένων πως ΄΄ απαγορεύεται η κολύμβηση και η λήψη θαλάσσιου λουτρού στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Στρατωνίου σε ακτίνα 200 μέτρων απο το σημείο εκβολής του αγωγού της στοάς 53 των εγκαταστάσεων ...΄΄ κτλ

2. Ό λόγος της τοποθέτησης προειδοποιητικών πινακίδων είναι η ΄΄προστασία της Δημόσιας υγείας΄΄ στα πλαίσια υφιστάμενης ισχύουσας  νομοθεσίας.

3. Δόθηκαν εντολές από το Λιμεναρχείο να ενημερωθεί ο επικεφαλής του Δημοτικού Διαμερίσματος Στρατωνίου προκειμένου να τις τοποθετήσει (τι νόημα είχε η ΄΄ενημέρωση΄΄ αφού δεν πρόκειται για νέα νομοθεσία;) 

Στην παραλία Στρατωνίου (΄΄Κεντρική πλαζ)   δίνεται εδώ και κάποια χρόνια η ΄΄γαλάζια σημαία΄΄ από το σχετικό πρόγραμμα ακτών για την ΄΄εξαιρετικής ποιότητας ύδατα κολύμβησης΄΄ σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία. 


Στο Στρατώνι δηλαδή ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να ΄΄συνυπάρχουν΄΄ 2  παραλίες.
Η μία  με γαλάζια σημαία (η οποία είναι απολύτως οριοθετημένη) και μία άλλη  που ... την ψάχνουμε , στην οποία απαγορεύεται η κολύμβηση και πρέπει να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες όπως γράφτηκε παραπάνω. Επειδή μέχρι τώρα δεν μπορέσαμε να βρούμε το σημείο που ορίζει τα 200 μέτρα ακτίνα  κτλ
Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο Αριστοτέλη ως αρμόδιο στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκουν οι εν λόγω παραλίες

Που πρέπει να μπουν οι προειδοποιητικές πινακίδες σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει;
Αριστερά ή Δεξιά από την παραλία (΄΄κεντρική  πλάζ΄΄) που έχει γαλάζια σημαία.


Ακολουθούν δύο επιστημονικές μελέτες που δεν έχουν δημοσιευθεί ευρύτερα και προσθέτουν νέα στοιχεία
στα δεδομένα της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.
Η πρώτη περίληψη έρευνας-μελέτης  περιέχει στοιχεία για μόλυνση από Αρσενικό, βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, ψευδάργυρο κτλ) καθώς και ραδιονουκλίδια.
Και η δεύτερη αφορά την επιβάρυνση σε βαρέα μέταλλα πεταλίδων στο Στρατώνι.
Το βίντεο της ανάρτησης  δείχνει νεκρά βασιλικά στρείδια (ένα σπάνιο είδος) κοντά στην Καρβουνόσκαλα Στρατωνίου - όπως φαίνεται και από την ανάδυση.

Θα ακολουθήσουν νεώτερες δημοσιεύσεις και με άλλα στοιχεία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.Το έγγραφο του Λιμεναρχείου Ιερισσού


Παραλία Στρατωνίου, καλοκαίρι 2013

Παραλία Στρατωνίου, καλοκαίρι 2013

Παραλία Στρατωνίου, καλοκαίρι 2013

Παραλία Στρατωνίου, καλοκαίρι 2013


Η σελίδα του 22oυ Συμποσίου της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Φυσικής


Το εξώφυλλο του βιβλίου όπου περιέχει περίληψη της μελέτης για την μόλυνση στον κόλπο Ιερισσού

Η περίληψη της έρευνας

Οι μετρήσεις για τα ραδιονουκλίδια

Οι τιμές για As,Pb,Cu (Αρσενικό, μόλυβδο, χαλκό)

Η μελέτη του καθ. Κελεπερτζή για τις πεταλίδες (1η σελίδα)

μελέτη για τις πεταλίδες (απόσπασμα)

μελέτη για τις πεταλίδες - δείτε τις τιμές για Στρατώνι -στην κορυφή- σε σχέση με τις υπόλοιπεςΤα στοιχεία της πλαζ Στρατωνίου που έχει γαλάζια σημαία από το φυλλάδιο ΥΠΕΚΑ)

Η κεντρική πλαζ Στρατωνίου από το φυλλάδιο του ΥΠΕΚΑ Δεν υπάρχουν σχόλια: