Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ένταση στην Β.Α. Χαλκιδική μετά τις νέες αποφάσεις προφυλάκισης.


Στην Χαλκιδική εδώ και καιρό είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας αισχρής προσπάθειας - συμπαιγνίας μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικής εταιρίας και των ντόπιων υποτακτικών της να επιβάλλουν την εξόρυξη χρυσού χωρίς να έχουν την απαραίτητη σε κάθε δημοκρατική κοινωνία συναίνεση των κατοίκων.
Στα πλαίσια αυτά ο διάλογος έχει αντικατασταθεί με την βία της ''επενδυτικής εμπροσθοφυλακής'' των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ και σία του κ. Δ(Ένδεια) σε συνδυασμό με τους οχετούς λάσπης , προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που εκτοξεύονται από τα πρόθυμα παπαγαλάκια της εταιρείας
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής αντιμετωπιζόμαστε περίπου ως εγκληματίες, την ίδια ώρα που πολιτικοί κακούργοι  και οι συνεργοί τους  κυκλοφορούν ελεύθεροι ή επιχειρείται αναίσχυντα η κάλυψη των ανομημάτων τους ...
Τα καθεστωτικά και ταυτόχρονα βουτηγμένα στα χρέη  ΜΜΕ δεν αναφέρουν σχεδόν τίποτα ή όταν αναφέρουν κάτι παρουσιάζουν κυρίως την άποψη της πολυεθνικής εταιρείας που συνήθως τα έχει ''μπουκώσει'' με διαφημίσεις...
Όλοι οι λογικοί άνθρωποι συμφωνούν πως το θέμα με τα μεταλλεία χρυσού είναι κοινωνικό και πολικό ζήτημα που λύνεται με τους ανάλογους όρους, και φυσικά σε καμία περίπτωση με (προ)φυλακίσεις ποινικοποίηση και καταστολή που όχι μόνο δεν οδηγούν σε κάποια λύση, αλλά αντίθετα έχουν ως συνέπεια την κλιμάκωση της έντασης και την περαιτέρω πόλωση της κοινωνίας.
Φυσικά στους χαλεπούς μνημονιακούς καιρούς μας, αυτά ίσως είναι ψιλά γράμματα για μερίδα του κράτους και των σκοτεινών αντιδημοκρατικών  μηχανισμών που βρίσκονται  πίσω από αυτό και επιχειρούν να το χειραγωγήσουν ρίχνοντας ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Ακολουθεί δελτίο τύπου που εξέδωσε το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου σχετικά με τα σημερινά  (10/07/2013) γεγονότα:

΄΄Σήμερα 10 Ιουλίου 2013, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση άλλων δύο συναγωνιστών μας.

Με γνώμονα την μαρτυρία αστυνομικού ότι «πιθανολογεί» την ενοχή του ενός, και παρά το γεγονός ότι μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαίωσε το άλλοθι του δεύτερου ότι τη νύχτα της επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών βρισκόταν στο Άγιο Όρος, οι εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια δικαστική απόφαση προερχόμενη ή εκβιαζόμενη από πολιτικές εντολές. Οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, στοιχεία που αποτελούν προϋποθέσεις προφυλάκισης.

Στη σημερινή Ελλάδα του «νόμου και της τάξης», το τεκμήριο της αθωότητας παύει να αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, οι προφυλακίσεις χωρίς νομική και ηθική βάση γίνονται καθεστώς και οι κοινωνικοί αγώνες ποινικοποιούνται με κάθε μέσο.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση και το Δικαστικό Σώμα έχει αποκοπεί εντελώς από το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκαλώντας πλέον ανοιχτά την κοινωνία. Δεν θα υποδείξουμε στους δικαστές τον όρκο που έχουν δώσει “Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου“, αλλά θα θυμίσουμε ότι η υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους δεν γίνονται με πολιτικές εντολές.

Επειδή εμείς δεν είμαστε εντολοδόχοι πολιτικών εντολών και δεν προσβάλλουμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επειδή εμείς υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και δεν εξυπηρετούμε ιδιωτικά και εταιρικά συμφέροντα. Επειδή δε θα μας παρασύρουν στο παιχνίδι που έντεχνα σχεδιάζουν. Επειδή αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι άδικες προφυλακίσεις και διώξεις δε μας πτοούν,

θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση

 Όσο κάποιοι «αγωνίζονται» για τα ιδιωτικά, πολιτικά και εταιρικά τους συμφέροντα
εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία''




Διαβάστε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια: