Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αυστριακοί τουρίστες κατά των μεταλλείων χρυσού, Ουρανούπολη 19-07-2013

   
  Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, διοργανώθηκε με επιτυχία από Αυστριακούς τουρίστες,  στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, μια  πρωτότυπη εκδήλωση – πορεία διαμαρτυρίας, κατά της σχεδιαζόμενης  εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού στην Β.Α Χαλκιδική και των μεθοδεύσεων που επιχειρούνται από τις αρχές για να καταπνιγούν οι μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν.
    Εκδόθηκε  ψήφισμα προς επίδοση, στο δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη (στην ουσία  ''Αρναίας El Dorado'')  και  όπως δήλωσαν  οι διοργανωτές ανάλογο ψήφισμα ετοιμάζονται να  επιδώσουν στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα.
   Τέλος ανέφεραν πως σχεδιάζουν με την επιστροφή στην πατρίδα τους, να διοργανώσουν παρόμοιες εκδηλώσεις συμπαράστασης – ενημέρωσης για τον συνεχιζόμενο αγώνα των κατοίκων της περιοχής κατά των μεταλλείων χρυσού.


Με την ευκαιρία, ενδεικτικά αναφέρουμε, για να αντιληφθούν όσοι πιθανόν δεν το γνωρίζουν, τον τεράστιο κίνδυνο που θα μας απειλεί καθημερινά , εάν υλοποιηθούν τα σχέδια των χρυσοθήρων
πως η απόσταση μεταξύ των Σκουριών (open pit κτλ)  και της Αμμουλιανής είναι περίπου 24 χιλιόμετρα και μεταξύ Σκουριών -  Ουρανούπολης περίπου 28 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή.
 Όσοι ΔΕΝ θυμούνται τις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν το Άγιο Όρος και μέχρι που έφτασε η στάχτη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια, ας ''ρωτήσουν'' τους κατοίκους του Πολυγύρου καθώς και άλλων περιοχών της πανέμορφης Χαλκιδικής μας που κάποιοι με το έτσι θέλω προσπαθούν  να μετατρέψουν σε κρανίου τόπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: