Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στις Σκουριές...


Το Σαββάτο 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητές, κατά σειρά, τον Γιώργο Ζουμπά από την επιτροπή αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού, τον Κώστα Καραΐσκο εκδότη του Αντιφωνητή της Θράκης και του Γιώργου Καραμπελιά, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού ΑΡΔΗΝ και της εφημερίδας Ρήξη.
Η εκδήλωση ήταν στα πλαίσια του 3ήμερου camping αλληλεγγύης που διοργάνωσε η κίνηση πολιτών ΑΡΔΗΝ μεταξύ 26 και 28 Ιουλίου 2013.

Η σύνδεση του λαϊκού κινήματος ΄΄των Σκουριών΄΄ και η αναγωγή του σε  πανελλήνιο επίπεδο, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του όλου ζητήματος που έχει να κάνει και με την μετατροπή της Ελλάδας σε μια αποικία ΄΄χρέους΄΄ , των γενικότερων συνθηκών μέσα στις οποίες αυτή πραγματοποιείται  και της  προβληματικής που αναπτύσσεται για τις συνολικότερες εξελίξεις σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου του τρόπου οργάνωσης και διασύνδεσης της παγκόσμιας οικονομίας.
 Οι Σκουριές και γενικά η Χαλκιδική, αποτελούν εδώ και καιρό ένα ιδιότυπο ΄΄εργαστήρι΄΄  όπου η κεντρική μνημονιακή εξουσία έχοντας παραδώσει κάθε εναπομείναντα πυρήνα κυριαρχίας στους μηχανισμούς της τρόικα,  αποτελεί απλό διεκπεραιωτή εντολών. Εντολές που εκτελεί όχι μόνο πειθήνια, αλλά με αυταρχισμό και βία που κλιμακώνονται μέρα με την μέρα.  Οι προφυλακίσεις, η λήψη DNA, η αστυνομοκρατία και γενικότερα η ποινικοποίηση και η αντιμετώπιση με όρους ‘’τρομοκρατίας’’ ΔΕΚΑΔΩΝ αν όχι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ πολιτών με κατάλευκο ποινικό μητρώο, προσπαθεί με δυσκολία να κρύψει ένα τρομακτικό γεγονός που βιώνουμε για πρώτη φορά ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ στην νεώτερη Ελληνική ιστορία υπό συνθήκες ΄΄δημοκρατίας΄΄ .
 Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους –αστυνομία- δικαιοσύνη-κεντρική και περιφερειακή εξουσία  (με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις) ποδηγετούνται εκόντες – άκοντες υπό την υποστήριξη – προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜ΄΄Ε΄΄ εναντίον του λαού με  προσχήματα νομιμότητας.
Κάθε διεκδίκηση, κάθε λαϊκή απαίτηση την εποχή της τρόικα και του μνημονίου αποτελεί άμεσα στόχο καταστολής, πρώτα ιδεολογικής μέσω προπαγάνδας και εάν αυτό δεν επαρκεί φυσικής καταστολής.
Από την άλλη μεριά, πρέπει οι πολίτες να μείνουν απαθείς και το κυριότερο να μην είναι  ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πάνω από κόμματα ή κάθε άλλη διαχωριστική γραμμή. Οι ενωμένοι πολίτες είναι ο εφιάλτης κάθε αυταρχικής εξουσίας.
Εντολές που αντανακλούν τα συμφέροντα των εντολοδόχων , δηλαδή των πολυεθνικών εταιρειών  και των μεγαλοτραπεζιτών και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που έχουν αναγάγει σε θρησκεία το χρήμα και το κέρδος, γράφοντας πλέον απροκάλυπτα , στα παλαιότερα των υποδημάτων τους  την δημοκρατία και τους θεσμούς και επιτιθέμενοι με λύσσα εναντίον κάθε κατάκτησης που πιθανόν μειώνει την κερδοφορία τους. Οι μισθοί πείνας και εξαθλίωσης  για τις ΄΄τυχερές΄΄ μάζες των ΄΄εργαζομένων΄΄  με δουλειά , αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ανισοκατανομή εισοδήματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνεται  ταχύτατα στον ΄΄ανεπτυγμένο΄΄ κόσμο και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών αποκλείονται σταδιακά από την πρόσβαση σε βασικές παροχές – υποδομές παιδείας και υγείας που παράλληλα ιδιωτικοποιούνται.
Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται εξαρτημένους ανθρώπους, που θα χρωστάνε την ζωή τους , την επιβίωσή τους όχι στην δική τους προσωπική εργασία και επιχειρηματικότητα μικρής και μεσαίας κλίμακας αλλά στην εξαρτημένη εργασία των πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων πλασιέ - υποτακτικών τους , είτε στην βιομηχανία είτε στον τομέα των υπηρεσιών.
Γι αυτό άνθρωποι σαν τον Γιάννη με την πετυχημένη τυροκομική μονάδα και σαν τον Δημήτρη καραβομαραγκό μιας εξίσου πετυχημένης παραδοσιακής ναυπηγο-επισκευαστικής παραδοσιακής μονάδας αποτελούν κόκκινο πανί για τους μηχανισμούς της υποτέλειας και της εξάρτησης. Όσοι ακόμα ζουν με αυταπάτες ΄΄ανάπτυξης΄΄ και πομφόλυγες ΄΄επένδυσης΄΄ θα αντιμετωπίσουν αργά η (το πιθανότερο) γρήγορα την αδυσώπητη πραγματικότητα. Ο κόσμος που σχεδιάζεται δεν θα είναι η κοινωνία των δύο τρίτων ή των τριών πέμπτων που οικοδομήθηκε στα ερείπια των δύο παγκοσμίων πολέμων , στην εκμετάλλευση και λεηλασία του λεγομένου τρίτου κόσμου από την μια και στην ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και χρηματοπιστωτική επέκταση από την άλλη με κοινωνικές παροχές και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο.
 Ο ΄΄νέος κόσμος΄΄ θα είναι η ραγδαία ΄΄τριτοκοσμοποίηση΄΄ των δυτικών κοινωνιών και η μετατροπή των πολιτών σε ΄΄υπηκόους΄΄ και των κυρίαρχων κρατών σε ΄΄χώρους΄΄ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ .
Το  τραγικότερο όλων είναι ότι η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και η επίθεση του κράτους εναντίων όλων των κοινωνικών ομάδων, εναντίον κάθε μορφής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας , εναντίον κάθε κοινωνικής κατάκτησης, η ουσιαστική διάλυση των δομών του κράτους,  η πόλωση, η εφαρμογή της θεωρίας Σοκ και δέους και άλλων τεχνικών φόβου και ωμής βίας δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και τεχνοκρατικών αναλύσεων όποιος και αν οριστεί ο σκοπός αυτών των ενεργειών. Οι συνεχείς διαψεύσεις των κάθε φορά ΄΄στόχων΄΄ που υιοθετούνται νομίζουμε είναι κραυγαλέα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση από την πρώτη μέρα που μας έβαλαν  στην άβυσσο του μνημονίου.
Υπό αυτό το πρίσμα  όλα όσα γίνονται στην Χαλκιδική , στην Ελλάδα αποκτούν μια τραγική επικαιρότητα που μας οδηγεί σε ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.
Οι διώξεις και  καταδίκες (γιατί τι άλλο είναι οι προφυλακίσεις , παρά καταδίκες, τουλάχιστον με την ευρεία έννοια του όρου; )  εναντίον εκατοντάδων  πολιτών με λευκό ποινικό μητρώο και ο ηθικός προπηλακισμός, η άσκηση  βίας κατά χιλιάδων άλλων, ειρηνικά διαμαρτυρομένων, που ξαφνικά –αν πιστέψουμε  την προπαγάνδα κράτους  & εταιρείας-  κοιμήθηκαν φιλήσυχοι πολίτες και ξύπνησαν  ΄΄τρομοκράτες΄΄ ή στην καλύτερη περίπτωση υποστηρικτές ΄΄τρομοκρατών΄΄κτλ,  αποτελούν ένδειξη αν όχι απόδειξη πως ο πυρήνας των μηχανισμών ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ με την πολιτική τους , μας έφεραν την τρόικα και το μνημόνια , εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη, έριξαν τους μισθούς στα τάρταρα, χρεοκόπησαν τα ταμεία, ΄΄νομιμοποίησαν΄΄ την μίζα  την διαφθορά και κυρίως την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ  μέσω επαίσχυντων νόμων όπως ο ΄΄περί ευθύνης υπουργών΄΄  και η αδιάκριτη εφαρμογή της βουλευτικής ασυλίας ακόμα και σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, οδηγεί την πατρίδα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες μέσω της καλλιέργειας κλιμακούμενης πόλωσης.
΄΄Τυχαία΄΄ μάλλον όλος αυτός ο μηχανισμός υποστήριζε και υποστηρίζει την ψευδο-επένδυση...

Είναι χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη,  κάθε απλού  ανθρώπου να παλέψει και να αντισταθεί σε όλα αυτά τα φρικτά σχέδια . Η καρδιά της Ελλάδας εδώ και κάμποσο καιρό χτυπάει στις Σκουριές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: