Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πολύγυρος 15-07-2013, η αλήθεια και το δίκιο δεν φυλακίζονται...


Ο σπόρος της αντίστασης εναντίον των καταστροφικών μεταλλείων χρυσού  κατάφερε    να γιγαντωθεί και να εξαπλωθεί σε όλη την  Χαλκιδική , σε όλη την Βόρεια Ελλάδα , φτάνοντας στο σημείο να ενώνει και κυρίως  να  εμπνέει ανθρώπους κάθε πολιτικής τοποθέτησης και ηλικίας , ανθρώπους με κοινή  πίστη  στην ελευθερία, στην δημοκρατία και στο δικαίωμα  να έχουν λόγο στις πολιτικές  και στις αποφάσεις που τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν τόσο το παρών και  το μέλλον , όσο και την ποιότητα ζωής τους.
 Το ''δημοκρατικό τόξο'' το οποίο αυτάρεσκα περιέγραψε πρόσφατα και αυτο-εντάχθηκε ο κ. πρωθυπουργός, δεν μπορεί να κάνει πως αγνοεί την γνώμη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των τοπικών κοινωνιών στο θέμα της εξόρυξης χρυσού.
Γνώμη που στηρίζεται και στις αξιολογήσεις μια πλειάδας ανεξάρτητων επιστημόνων από πολλούς διαφορετικούς κλάδους που κρίνουν την μεταλλεία χρυσού ως πολύ ρυπογόνα δραστηριότητα που αντίκειται στην αρχή της αειφορίας.
 Πολιτικοί και κυβερνήσεις που ισχυρίζονται πως   δρουν στο όνομα της Δημοκρατίας και του Συντάγματος δεν γίνεται  την ίδια στιγμή να αφήνουν τουλάχιστον την εντύπωση με τις πράξεις τους  ότι δίνουν ''αναφορά'' και ''λογαριασμό'' στους κάθε λογής ''νταβατζήδες'' , όπως τους είχε ονοματίσει  ο προκάτοχός του πρωθυπουργού  στο κόμμα της ΝΔ χωρίς να διαψευστεί από κανέναν.
Οι προφυλακίσεις , η βία , η αστυνομοκρατία , ο εκφοβισμός, η λήψη DNA και άλλες πρακτικές που προσπαθούν να καλυφθούν με το φύλλο συκής,  της συλλήβδην αντιμετώπισης -ενός ειρηνικού στην συντριπτική του πλειοψηφία αγώνα - με όρους ΄΄τρομοκρατίας΄΄  και ακραίας ποινικοποίησης  όχι μόνο δεν μπορούν να  τον κάμψουν  αλλά αργά ή γρήγορα φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, ριζοσπαστικοποιώντας ακόμα και τους πιο συντηρητικούς και απαθείς πολίτες από τη μια και τροφοδοτώντας τις ακραίες φωνές σε βάρος των λογικών και μετριοπαθών από την άλλη.
Η παραδοχή αυτής της απλής και αυτονόητης αλήθειας από την κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει στην εκτόνωση της κατάστασης με πρώτο βήμα την επανεξέταση από μηδενική βάση της φερόμενης ως επένδυσης και  την αποφυλάκιση των τεσσάρων προφυλακισμένων συναγωνιστών μας. 
Βέβαια το  κατά πόσον αυτή η μνημονιακή συγ-κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει έστω και ελάχιστη δυνατότητα-ικανότητα άσκησης κυρίαρχης (μη εντεταλμένης από τους μηχανισμούς της Τρόικα) πολιτικής είναι ένα άλλο ερώτημα.
Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μας κατά της εγκατάστασης ρυπογόνων μεταλλείων χρυσού συνεχίζεται…Η αλήθεια και το δίκιο δεν φυλακίζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: