Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση των κατοίκων σταματά εργασίες της Ελληνικός χρυσός στις Σκουριές




Σκουριές, 06-06-2014

Σκουριές, 06-06-2014

 Σκουριές, 06-06-2014

Σκουριές, 06-06-2014

Στιγμιότυπα από την δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες διαταγή παύσης εργασιών της εταιρείας Ελληνικός χρυσός -αυτή τη φορά στις Σκουριές (6/6/2014), η αμέσως προηγούμενη (4/6/2014) ήταν στο ρέμα Καρατζά- που κοινοποιήθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας από την Αστυνομία, κατόπιν προφορικής εντολής του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα αναστέλλονται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιουνίου, οι εργασίες στο χώρο που έχει σχεδιαστεί να γίνει εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές, μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (με έδρα την Θεσσαλονίκη) , η εν λόγω ελεγκτική υπηρεσία υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ. (Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει;)
Το θέμα των (μη) ελέγχων από πλευράς πολιτείας μπορεί να συνοψιστεί στη φράση ΄΄ στου κουφού την πόρτα΄΄.
Να θυμίσουμε πως σχεδόν όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν , έγιναν κατόπιν οχλήσεων - καταγγελιών - διαμαρτυριών των κατοίκων.
Όπως γράψαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση τα γεγονότα αυτά (του σταματήματος εργασιών της φερόμενης ως επένδυσης) ΄΄έπαιξαν΄΄ ελάχιστα ως καθόλου από τα πανελλαδικά μέσα μαζικής ύπνωσης. Κατά τ'άλλα οι καναλάρχες κατέχουν δημόσιες συχνότητες για να ενημερώνουν το λαό.
Αλλά ποιος χολοΣΚΑΙ;

ΥΓ: Στο βίντεο φαίνεται επίσης αν ευσταθούν οι ΄΄αστειότητες΄΄ που διακινήθηκαν από διάφορα ιστολόγια -κυρίως φερέφωνα της μεταλλευτικής εταιρείας- ότι οι εργασίες σταμάτησαν λόγω ΄΄παρέλευσης του ωραρίου εργασίας΄΄ και τριημέρου του αγίου Πνεύματος !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: