Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σκουριές 12 Μαΐου 2013, στου "κουφού" την πόρτα...






Στις 24 Νοεμβρίου 2012, σχολιάζοντας το βίντεο που είχαμε ανεβάσει 
- και ήταν από τα ελάχιστα που ''κάλυψαν'' την μεγαλειώδη ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση κατά των μεταλλείων χρυσού στην Θεσσαλονίκη- 
γράφαμε μεταξύ των άλλων :  

"...Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά ΄΄αόρατη΄΄ από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:
Οι Καναδοί, τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του ΄΄μεγάλου στοχαστή΄΄ ΓΑΠ, 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 
για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.

Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν 
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή σιγοντάρουν, σπέρνοντας στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ..."


Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων δήλωσε στο thesstoday πως " ...Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας, διότι, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, δημιουργούνται νέα προβλήματα.."

Γιατί κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα μας, συμπλέοντας ουσιαστικά με το προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχουν στήσει οι Καναδοί χρυσοθήρες και οι Έλληνες υποτακτικοί τους;

Ο αγώνας μας , ο αγώνας των κατοίκων της  Χαλκιδικής ,της Θράκης , του Κιλκίς, ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας κατά των μεταλλείων χρυσού, είναι ένας λαϊκός αγώνας πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Είναι ένας αγώνας με πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που έχει ενώσει ανθρώπους από την αριστερά μέχρι την δεξιά και ανένταχτους, από ανθρώπους νοικοκύρηδες , του νόμου και της τάξης μέχρι αναρχικούς, από πιστούς Χριστιανούς μέχρι αγνωστικιστές και άθεους. Από χωριάτες και απλούς ανθρώπους της βιοπάλης μέχρι επιστήμονες. Είναι ένας αγώνας που γίνεται χωρίς δωροεπιταγές  και χάντρες για τους Ιθαγενείς.

Και το κυριότερο είναι ένας αγώνας που αγκαλιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.

Για το τελευταίο και μόνο λόγο, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης,  άσχετα εάν είναι υπέρ η κατά των μεταλλείων χρυσού,  καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μέσω της ποινικοποίησης.

Γι'αυτό και ο  δήμαρχος Αρναίας- El Dorado δεν διανοήθηκε ποτέ να προτείνει-αποδεχθεί δημοψήφισμα έστω και ως ύστατο μέτρο εκτόνωσης. 

Τι δεν "καταλαβαίνετε" από όλα αυτά  κ. Δένδια  ;

Ολόκληρη την συνέντευξη του υπουργού προστασίας... μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ (για την Χαλκιδική μιλάει από το 30΄:20΄΄)


Δεν υπάρχουν σχόλια: