Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Πολύγυρος 08-05-2014

Πολύγυρος, 08-05-2014

                                            
Στιγμιότυπα από την ειρηνική διαμαρτυρία (08 -05-14) κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση στον Πολύγυρο,  που κατά κάποιο τρόπο αποτέλεσε ΄΄συνέχεια΄΄της διαμαρτυρίας - πορείας στους δρόμους του Πολυγύρου που είχε πραγματοποιηθεί την 03-05-2014.
Οι διαμαρτυρίες αφορούν τις νέες κλήσεις κατοίκων , για την λήψη DNA κτλ στα πλαίσια των ανακριτικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη . Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι υπεράσπισης , κατέθεσαν δήλωση στις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με  την οποία αμφισβητείται όλη η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού που έγινε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. 
Θέλουμε να ελπίζουμε (έστω και σε πείσμα των όσων ζούμε καθημερινά εδώ στην Β.Α. Χαλκιδική) πως τα πολύ σκληρά λόγια που είχε πει on camera, ο έμπειρος κ. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ, μπροστά απο το Αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης , σχεδόν ένα χρόνο πριν, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ... (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό βίντεο). 
Συγκεκριμένα είχε πει  (οι υπογραμμίσεις δικές μας):


''Σήμερα έγινε ένα αχαρακτήριστο γεγονός, θα το αφήσω να το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος και μάλιστα ο δικαστικός ιστορικός του μέλλοντος, διότι για πρώτη φορά σε αυτό το κράτος που για να είναι κράτος δικαίου πρέπει προηγουμένως να αποδείξει ότι είναι κράτος.. Για πρώτη φορά απολογήθηκαν δυο Έλληνες πολίτες στο Αστυνομικό κτίριο , στο κτίριο της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, και όχι στο δικαστικό κτίριο.
Δηλαδή η δικαστική εξουσία , υποχώρησε στην εκτελεστική εξουσία και ίσως διότι ο κύριος Γιαννάκης ως προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών έκρινε ότι ήτανε μη ασφαλές το κτίριο των δικαστηρίων , μας έφερε και απολογηθήκαμε εδώ στην Κομαντατούρ .
Το πιστεύω αυτό που λέω, διότι πιστεύω ότι ήδη έχουμε 4ο Ράιχ . Ύστερα από όλα αυτά μπορώ να σας πω ότι χωρίς προκατάληψη, έγιναν ορισμένα δικονομικά έκτροπα, διότι αυτοί οι άνθρωποι κάτω από συνθήκες ακυρότητας απολογήθηκαν και κρατήθηκαν ενώ αυτοενοχοποιήθηκαν , αφού χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία εναντίον τους ως κατηγορούμενους , ενώ τα στοιχεία αυτά είχαν παρθεί ενόσω ήτανε μάρτυρες.
Δηλαδή κατηγοροποιήθηκαν μάρτυρες. Κλήθηκε ως μάρτυρας ένας εξ αυτών και του πήραν στοιχεία για DNA. Και αυτό το θεωρούν εναντίον του στοιχείο.
Προσήλθε δυο φορές και κατέθεσε ως μάρτυρας και βγήκε ένταλμα σύλληψης , όπως είδατε και συνελήφθη . Πήραν στοιχεία, επαναλαμβάνω , ενώ ήσαν και οι δυο μάρτυρες, και τα στοιχεία αυτά δεν τα έδωσαν σε πραγματογνώμονες, αλλά τα προσκόμισαν υπάλληλοι, σεκιουριτάδες της χρυσός Α.Ε. και αυτά τα στοιχεία των ιδιωτών, ελήφθησαν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους , ενώ δεν είχανε συλλεχθεί , δεν ήτανε στοιχεία τα οποία προσκόμισαν ... είχαν στα χέρια τους αρμοδίως προανακριτικοί υπάλληλοι .
Αυτά είναι ενδεικτικά ορισμένα έκτροπα που έγιναν
. Το λυπηρό είναι το εξής , σας το λέω με όλη την ευθύνη : εάν το κράτος είναι ο ένδιας , τότε εάλω το κράτος. Εάν η δικαστική εξουσία , που μπορεί η ίδια να βαθμολογήσει την ήττα της από την εκτελεστική εξουσία , τότε εάλω το κράτος. Εάν καταυτή την έννοια προφυλακίζονται Έλληνες πολίτες , ο ένας με τρία παιδιά ανήλικα , μικρά παιδιά και ο άλλος με δυο παιδιά , για πράξεις που ακόμα και αν τους καταλογίσουν που δεν αποδεικνύονται από πουθενά , δεν βγαίνει από πουθενά η ενοχή, τότε εάλω το κράτος.
Φοβούμαι , εύχομαι να βγω ψεύτης, το εύχομαι, σας ορκίζομαι. Φοβούμαι... να μην βγω αληθινός, διότι βλέπω ότι έρχονται άγριες μέρες με αυτόν τον τρόπο που δεν προστατεύεται το μεγάλο προστατευταίο έννομο αγαθό, που είναι η ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Σήμερα δεν είχαμε δίκαιη μεταχείριση ... δεν έχουμε καμία μομφή κατά των Αστυνομικών αλλά από τους αρμοδίους οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα , στο μέγαρο της αστυνομίας Θεσσαλονίκης , της Κομαντατούρ''


Δεν υπάρχουν σχόλια: