Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης εργασιών για το ρέμα Καρατζά επιβλήθηκε στην ¨Ελληνικός΄΄ ΧρυσόςΜε την σημερινή απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Χαλκιδικής, έγινε πλέον ξεκάθαρος και στον πιο ''αφελή'' Ιθαγενή, ο πραγματικός λόγος που η εταιρεία ΄΄ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ - ΠΑΡΑΧΩΣΤΕ΄΄ δεν θέλει πάνω στις Σκουριές και στον Κάκκαβο κανέναν πολίτη, ο λόγος που δεν θέλει με τίποτα ΄΄θεατές΄΄ στο ΄΄αναπτυξιακό΄΄ της έργο.

Φυσικά σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία (όχι τύπου Ένδεια) τον προβλεπόμενο έλεγχο πρέπει να τον ασκούν οι κρατικές υπηρεσίες και όχι οι πολίτες. Και οι νόμιμες προϋποθέσεις πρέπει να εξασφαλίζονται πριν ξεκινήσουν οι όποιες ΄΄εργασίες΄΄ και σε κάθε περίπτωση να μην  ΄΄αναζητούνται΄΄ στην πορεία ...
Αλλά εδώ έχουν βαπτίσει επένδυση, την καταστροφή του  τόπου μας, σε τέτοιες ΄΄λεπτομέρειες΄΄ θα σταματούσαν;''Σήμερα 28 Ιουνίου 2013, το μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, διέταξε την προσωρινή αναστολή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο ρέμα του Καρατζά, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (29/07/2013) που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.

Η προσωρινή διαταγή απαγορεύει εργασίες υλοτόμισης - εκχωμάτωσης - επιχωμάτωσης - αποψίλωσης και καθαρισμού στην περιοχή του ρέματος “Λάκος Καρατζά” στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκειμένου πριν από την εκτέλεση οποιονδήποτε τεχνικών εργασιών να επιτευχθεί ο καθορισμός της οριογραμμής του ρέματος με Προεδρικό Διάταγμα.

Η δικαστική αυτή απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει αναμφισβήτητα τον ανιδιοτελή αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις παράνομες δραστηριότητες της εταιρίας. Ήδη από την αρχή αυτής της δραστηριότητας διαπιστώνεται σωρεία παρανομιών και αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι. Οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να υποκαθιστούν αυτούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να καταγγέλλουν τις παρανομίες της εταιρίας, έχοντας απέναντι την Ελληνική Αστυνομία που προστατεύει τις παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός και στρέφεται ενάντια στους κατοίκους στέλνοντάς τους από τα υπόγεια της Ασφάλειας στα Ποινικά Δικαστήρια, και από τα νοσοκομεία στις φυλακές.

Παράλληλα και η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, υπόσχεται συνεχή και εντατική παρακολούθηση των έργων για τη διασφάλιση της νομιμότητας, αλλά αντί να ελέγχει και να καταγγέλλει τις παρανομίες διασφαλίζοντας το κοινό συμφέρον, αντί να συμμεριστεί και να ακούσει τις τεκμηριωμένες και δίκαιες ενστάσεις της πλειοψηφίας των δημοτών κωφεύει, και επιπλέον στρέφεται με όλη της τη δύναμη ενάντιά τους με συκοφαντίες, εκβιασμούς και μηνύσεις.

Εμείς, η πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής, δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε τον ανιδιοτελή και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή του τόπου μας, μέχρι την πλήρη δικαίωση.''


Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού

ΠΗΓΗ δελτίου τύπου και φωτο  : Soshalkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: