Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η εταιρεία τα ''παίζει όλα για όλα''...

   
Στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία των κατοίκων  της Χαλκιδικής (08 -04-2013)  ενάντια στην προσπάθεια να παρεμποδιστεί - ματαιωθεί,  ειρηνική εκδήλωση - καταγγελία που λάμβανε χώρα λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω , στις Σκουριές σχετικά με την απόπειρες χειραγώγησης, εκ μέρους της El Dorado Gold, της κοινής γνώμης μέσω του επηρεασμού μερίδας δημοσιογράφων, με πρακτικές που έστω και εάν δεν είναι παράνομες, τουλάχιστον αντιβαίνουν το κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων (άρθρο 5) .
Η έγκαιρη κινητοποίηση αρκετών κατοίκων,  δεν επέτρεψε τελικά, καμία δεύτερη σκέψη για δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των  ειρηνικά διαμαρτυρομένων συναγωνιστών μας που βρίσκονταν πάνω στο βουνό, με την εμφάνιση και  ''αυθόρμητων αγανακτισμένων εργαζομένων''  ενός ''φρούτου'' που παρουσιάστηκε στα βουνά της Χαλκιδικής τον Μάρτιο του 2012.


Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία δεν μπορεί να κρύψει αυτό που είναι ορατό πλέον δια γυμνού οφθαλμού :
Υπάρχει γενικευμένη λαϊκή αντίδραση - αντίσταση κατά των σχεδίων εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού στην περιοχή. 
Αντίδραση που βασίζεται σε αξιόπιστες και ανεξάρτητες πανεπιστημιακές μελέτες  που προβλέπουν μια σειρά μη αναστρέψιμες - σοβαρότατες βλάβες στην υγεία των κατοίκων , στην χλωρίδα , την πανίδα , το υδατικό δυναμικό της περιοχής, στις επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων (γεωργία, τουρισμός ,αλιεία...) κτλ.

 Παρόλη την υπέρμετρη βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε και συνεχίζει να ασκείται , η αντίδραση αυτή όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά συνεχίζει αυξανόμενη.
Υπό αυτές τις συνθήκες το να ευαγγελίζεται  ανερυθρίαστα κάποιος ''υλοποίηση της (ψεδο) επένδυσης'', σημαίνει απλά πως έχει αποφασίσει να πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική.

Αλλά η διαπίστωση αυτή, όταν έχει να κάνει με ένα διεφθαρμένο και παντελώς αναξιόπιστο πολιτικό-οικονομικό σύστημα υποταγμένο σε εξωΕλληνικά συμφέροντα (τρόικα - ΔΝΤ) και τους εγχώριους συνεργάτες - μαριονέτες τους ,  είναι σαν να κομίζει γλαύκας εις Αθήνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: