Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο αγώνας των κατοίκων κατά των μεταλλείων συνεχίζεται, Σταυρός 10-05-2015

Εκτεταμένα αποσπάσματα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταλλουργίας χρυσού και της εξόρυξης χαλκού που διοργανώθηκε με επιτυχία στον Σταυρό την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.
Αξίζει να κάνουμε μια παρατήρηση - ερώτημα:
Τα ΜΜΕ και η καθεστωτική γενικά δημοσιογραφία εάν η συγκέντρωση στο Σταυρό ήταν ΥΠΕΡ των μεταλλείων θα παρείχε την ίδια (ΜΗ) κάλυψη ; Γιατί; 
Δυστυχώς , χρόνια μετά τις πρώτες καθολικές αντιδράσεις,  η (εκλεπτυσμένη ομολογουμένως!) απόπειρα φίμωσης των κατοίκων με την ουσιαστική αποσιώπηση των ποικίλων αντιδράσεων μέσω της αποσιώπησης ή μέσω της διαστρέβλωσης και γενίκευσης όταν δεν είναι δυνατή η αποσιώπηση , όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά λαμβάνουν  και κάποια άλλα αξιοπρόσεκτα ΄΄ποιοτικά΄΄ χαρακτηριστικά...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ & ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΑΛΚΟΥ
Δίπλα μας, η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται. Πέρα και πάνω από τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας κάθε μέρα τον τόπο μας.
Αντί να απαντήσει ουσιαστικά όχι μόνο στις καταγγελίες φορέων αλλά και στις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που διαπιστώνουν σωρεία σοβαρών παραβάσεων, εντατικοποιεί τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο
Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, συνεχίζει να διακινεί τα τοξικά και επικίνδυνα φορτία της μέσα από το Σταυρό και άλλους οικισμούς μετατρέποντας την περιοχή μας σε βιομηχανική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουριστικό χαρακτήρα της.
Σταθερός της σύμμαχος σε όλα αυτά, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που ποτέ δεν είδαν την πολύχρονη και μαζική κινητοποίηση μας, ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ
Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της ως προμετωπίδα της επικοινωνιακής της στρατηγικής επιδιώκοντας την κοινωνική ένταση, οργανώνει αντισυγκεντρώσεις σε προγραμματισμένες πορείες των αγωνιζόμενων κατοίκων , τους σπρώχνει σε τραμπουκισμούς και δραστηριότητες που προσβάλουν κατάφωρα τις αγωνιστικές παραδόσεις του παγκόσμιου και ελληνικού εργατικού κινήματος και θυμίζουν μαύρες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας.
Με δεδομένη την καταστροφή που συντελείται και την ανεπίστρεπτη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το μήνυμα μας προς την κυβέρνηση είναι σαφές: Δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις, παλινδρομήσεις και αναποφασιστικότητα . Αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και η υλοποίηση των δεσμεύσεων ΤΩΡΑ.
Είναι αδιανόητο να υποκύψει στους εκβιασμούς της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ που έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει ούτε η προστασία του περιβάλλοντος ούτε οι άνθρωποι, ούτε το μέλλον της περιοχής μας.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η καθυστέρηση της δεν την αφήνει απλά εκτεθειμένη σχετικά με τις δεσμεύσεις της, αλλά επιτρέπει την συνέχιση της καταστροφής ενός πανέμορφου κομματιού της ελληνικής γής.
Εμείς πάντως δεν κάνουμε βήμα πίσω . Γι αυτό και οργανώνουμε μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο ΣΤΑΥΡΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΗ και ώρα 11:00.
Καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τα Δημοτικά συμβούλια , τους μαζικούς φορείς και τους; Βουλευτές των κομμάτων να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας για να σώσουμε τον τόπο μας.
ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
Το οφείλουμε στον τόπο μας, στον εαυτό μας, και στις γενιές που έρχονται για να συνεχίσουν να ζουν σ΄ένα φιλόξενο τόπο.
Ο Τόπος μας καταστρέφεται
350 συναγωνιστές μας διώκονται
Αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει
Αφήστε τον τόπο να ανασάνει
Σταυρός 28/04/2015
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ

1 σχόλιο:

Crédit Mutuel είπε...


ΓΕΙΑ
Ο όμιλος Crédit Mutuel σας προσφέρει δάνεια χωρίς πρωτόκολλο
Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια και επενδύσεις για την κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων σας, παρέχουμε επίσης εγγυημένες και ακάλυπτες δανειακές υπηρεσίες για ενοποίηση χρέους, απρόβλεπτες δαπάνες ή επιχειρηματικές βελτιώσεις στο σπίτι, έργα και πολλά άλλα. Η υπηρεσία μας είναι φθηνή και προσιτή με ετήσιο ρυθμό 4%.
Θα σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις λάβουμε την αίτηση πίστωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου απευθείας μέσω e-mail: grcreditmutuel@gmail.com