Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Περιοχή ρέματος Καρατζά, 13-11-2013...


Λήψεις από την περιοχή ρέματος Καρατζά την Τετάρτη 13-11-2013. Η εταιρεία συνεχίζει να καταστρέφει (΄΄αναπτύσει΄΄) ένα από το πιο όμορφα δάση της Ευρώπης για να εγκαταστήσει ρυπογόνα μεταλλουργία χρυσού κτλ. Οι Σκουριές θα είναι μόνο η αρχή από μια σειρά δεκάδων νέων θέσεων εξόρυξης/μεταλλείων στην Χαλκιδική όπως η ίδια η εταιρεία έχει παρουσιάσει (εδώ και καιρό) σε σχετικούς χάρτες εξερεύνησης νέων κοιτασμάτων.
 Η πολιτεία από την άλλη πλευρά, μέσω των ελεγκτικών της μηχανισμών είναι κατ'ουσία μονίμως απούσα και συνήθως ΄΄εμφανίζεται΄΄ μόνον  κατόπιν εντόνων οχλήσεων των κατοίκων. 
Γίνεται πλέον κατανοητό και στον τελευταίο πολίτη πως η ψευδο-επένδυση ΄΄μπάζει από παντού΄΄ και πως  θα αρκούσε η πιστή εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού κράτους μέσω αυστηρών ελέγχων για να σταματήσουν τις ΄΄εργασίες΄΄ τους οι χρυσοθήρες και να επανακριθεί  συνολικά το σχέδιο της μεταλλευτικής εταιρείας λαμβάνοντας επιτέλους υπόψη και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών που στηρίζεται σε τεκμηριωμένες επιστημονικά θέσεις δεκάδων ανεξάρτητων πανεπιστημιακών καθηγητών και επίσημων φορέων όπως το ΤΕΕ.
Σκουριές , Μαύρες Πέτρες , Μαντεμ Λάκος, Ολυμπιάδα και μετά;  Πιάβιτσα;  Φισώκα; Τσικάρα;  Καραντώνα;, Στρεμπένικο; Άσπρα Χώματα; Ζέπκο; Βίνα; .................

Τα ΄΄σημάδια΄΄ για όποιον δεν εθελοτυφλεί είναι πάρα πολλά και ανησυχητικά:

Αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου, παράβαση απο το Λιμεναρχείο στο δήμο Αριστοτέλη για μη τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης κολύμβησης στο   Στρατώνι, ΄΄ατύχημα΄΄ με φορτηγό της εταιρείας κοντά στην Ρεντίνα, εργασίες σε ρέμα πριν αυτό οροθετηθεί σύμφωνα με το νόμο, μόλυνση ρέματος με βαρέα μέταλλα στην Ολυμπιάδα, υπόθεση Σίνδου Θεσσαλονίκης ... 



Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την περιοχή ρέματος Καρατζά την 13-11-2013
























Δεν υπάρχουν σχόλια: