Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Σκουριές 03-08-2013, Η El Dorado Gold - Hellas Gold βλέπει το Skouries project να μετατρέπεται σε (διεθνοποιημένο) skouries problem...


Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια (του μισθού κτλ) , δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια

Παραφράζουμε λίγο την φράση του Βενιαμίν Φραγκλίνου (1706-1790), Αμερικανού πολιτικού & συγγραφέα καθώς και εφευρέτη του αλεξικέραυνου γιατί περιγράφει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στις Σκουριές, στην Χαλκιδική στην Ελλάδα του μνημονίου και της εξαθλίωσης.
Στις Σκουριές που η εταιρεία ΄΄ξεριζώστε - παραχώστε΄΄ μετατρέπει σε κρανίου τόπο , με τις ΄΄ευλογίες - ανοχή΄΄ των μηχανισμών της επίσημης πολιτείας.
Μιας πολιτείας που ενώ την μια ημέρα ΄΄αναγνωρίζει΄΄ παρανομίες και σταματά εργασίες,  την ΄΄άλλη μέρα ΄΄ η ίδια πολιτεία  επιτρέπει την συνέχιση ΄΄υπό όρους΄΄, των από την ίδια αναγνωρισθέντων  ως παράνομων΄΄εργασιών΄΄ . Παραλογισμός; Όχι , μάλλον η ΄΄πρακτική΄΄ εφαρμογή της πρωθυπουργικής ρήσης ΄΄με κάθε κόστος...΄΄.
Όρους τους οποίους υποτίθεται ελέγχει το σημερινό  Ελληνικό κράτος - μπανανία που το έχουν καταντήσει οι διαχρονικοί κυβερνώντες (που υποστηρίζουν και την ψευδο-επένδυση) έρμαιο στις εντολές κάθε λιμοκοντόρου της Τρόικα.Γι'αυτό όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει , η εταιρεία ΄΄ξεριζώστε - παραχώστε΄΄ δεν θέλει ανθρώπους , κάμερες και φωτογραφικές μηχανές στον Κάκκαβο. Είναι όλοι αυτοί που την ΄΄ξεβράκωσαν΄΄ μέχρι τώρα και την άφησαν έκθετη στα μάτια της κοινής γνώμης κινητοποιώντας με την επιμονή τους, την εξόφθαλμα  βραδυκίνητη (χωρίς να λείπουν και ενδείξεις -κατά περίπτωση-  για κάτι σοβαρότερο) όταν πρόκειται να ελέγξει την εταιρεία, κρατική μηχανή .

Το Σαββάτο 3 Αυγούστου ανέβηκε στο βουνό μαζί με τους κατοίκους και η κα Niki Ashton, Καναδή (με Ελληνικές - Θρακιώτικες ρίζες από την πλευρά της μητέρας της)  Ομοσπονδιακή βουλευτής του Churchill, Μανιτόμπα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  NDP, για να δει με τα μάτια της τα αίσχη της ψευδοανάπτυξης και της καταστολής και να εκφράσει την ενεργή συμπαράσταση της στον αγώνα  εναντίον της εξόρυξης χρυσού.
Αξίζει να τονίσουμε πως το όλο θέμα της επιχειρηματικής πρακτικής   της εδραζόμενης στον Καναδά, ιδιοκτήτριας των μεταλλείων, El Dorado Gold, απασχολεί όλα τα κόμματα του Καναδά και δεν αποτελεί χόμπι - ιδιορρυθμία κάποιων περιθωριακών βουλευτών όπως προσπαθεί να περάσει στο Ελληνικό κοινό η προπαγάνδα των εταιρικών παπαγάλων.
Όποιος παρακολουθεί το θέμα των Σκουριών και γενικότερα των κινητοποιήσεων εναντίων των μεταλλείων χρυσού και των τεράστιων αναπάντητων  (από πλευράς εταιρείας) περιβαλλοντολογικών θεμάτων που έχουν εγερθεί από  εκατοντάδες  ανεξάρτητους επιστήμονες και φορείς μπορεί εύκολα να διαπιστώσει και ο ίδιος πως το όλο θέμα έχει -εδώ και καιρό πλέον- ξεφύγει από τα ΄΄στενά΄΄ Ελληνικά  πλαίσια απασχολώντας με τον ένα ή άλλο τρόπο ένα πολύ ευρύτερο κοινό.
To ΄΄χρυσό΄΄ skouries project μετατράπηκε για την El Dorado Gold - Hellas Gold σε skouries problem ;
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από  εκείνη την ημέρα












Δεν υπάρχουν σχόλια: